Afb. Mediterrane sferen

Crisis? Bij de gemeente Zaltbommel blijven verzoeken voor vestiging van bedrijven binnenstromen. Zaltbommel kent nauwelijks leegstand op bedrijventerreinen en de grondprijzen zijn onlangs zelfs verhoogd.
De gemeente heeft een vestigingsverzoek ontvangen voor een belevingscentrum in mediterrane sferen op een locatie vlakbij het station aan de A2. Een nieuw concept op één van de laatste onbebouwde locaties aan de snelweg. Op de locatie waren kantoren gepland, maar de markt is veranderd. Nieuwe kantoren zijn geen optie meer.
Het vestigingsverzoek vormt de aanleiding voor het opnieuw nadenken over de toekomst van de locatie Spoorveste. De vestiging van dit initiatief vormt een impuls, en wellicht een vliegwiel, voor een nieuwe ontwikkeling van Spoorveste. Maar het kan ook risico’s met zich meebrengen zoals een tegenvallende markt, concurrentie met de binnenstad of een terugtrekkende initiatiefnemer. Nieuwe inzichten in de ontwikkel- en marktkansen vormen de basis voor besluitvorming om de locatie tot ontwikkeling te brengen en het initiatief mogelijk te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *